واژگونی یک وانت در جاده گناباد به قاین ۲ کشته بر جای گذاشت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس یک‌طرفه شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطر افسردگی را دو برابر کند پرهیز از ایجاد شوک دمایی در اولین لحظات گرمازدگی هشدار نارنجی هواشناسی برای سه استان کشور صادر شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) تکرار حماسه مدافعان سلامت در جنگ ۱۲ روزه | لزوم بازنگری در سرمایه انسانی حوزه بهداشت استخدام ۲۰۰ عضو هیئت علمی قراردادی در دانشگاه فرهنگیان تصویب شد اعلام جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۵ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در شمال و شمال‌غرب کشور پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

درباره چالشی برای نجات طاق کسری از تخریب که توجه همه را جلب کرد

  • کد خبر: ۵۵۴۸۸
  • ۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۴
درباره چالشی برای نجات طاق کسری از تخریب که توجه همه را جلب کرد
در چند روز گذشته، پویشی در سایت اینترنتی کارزار به راه افتاده است که در آن متنی خطاب به دکتر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، با این مضمون نوشته شده است: «خبر بسیار کوتاه و تلخ بود؛ «بخش دیگری از طاق کسری فروریخت». طاق تمدن و هویت ایرانی، درحالی نفس‌های پایانی خود را می‌کشد.
محمدناصر حق‌خواه | شهرارانیوز؛ در چند ماه گذشته، هر وقت درباره یکی از چالش‌هایی که مردم در اینستاگرام به آن دعوت می‌شوند صحبت می‌کردیم، یا از یک حرکت شرم‌آور که امکان چاپش در یک رسانه رسمی نیست حرف می‌زدیم یا از یک کار بیهوده و بی‌هدف، چالش‌هایی همچون کشیدن سیگار جلوی والدین و.... در توئیتر وضع کمی بهتر است و گاهی بحث درباره مسائل مهم بالا می‌گیرد و کاربران اطلاعاتشان را با هم به اشتراک می‌گذارند یا صدایشان را به‌جایی می‌رسانند، اما برایند کلی فضای‌مجازی و حرکت‌های جمعی کاربران، معمولا مسیر خوبی را طی نمی‌کند.

در چند روز گذشته، اما پویشی در سایت اینترنتی کارزار به راه افتاده است که در آن متنی خطاب به دکتر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، با این مضمون نوشته شده است: «خبر بسیار کوتاه و تلخ بود؛ «بخش دیگری از طاق کسری فروریخت». طاق تمدن و هویت ایرانی، درحالی نفس‌های پایانی خود را می‌کشد که از همیشه بی‌پناه‌تر مانده و شاید این فروریختن‌های سالانه‌اش، فریاد‌های آخر مادر درمانده‌ای است به‌سوی فرزندان فراموش‌کارش. محلی که روزی دل ایرانشهر نام داشت و خسرو در آن به دادگستری می‌پرداخت، هم‌اکنون به زمین بازی کودکان تبدیل شده است و ما به‌عنوان وارثان آن تمدن صرفا به نظاره نشسته‌ایم. ملت ایران از جناب‌عالی و مسئولان مربوط دیگر درخواست می‌کند که بدون کوچک‌ترین معطلی، این میراث کهن را نجات دهید.»

تا امروز این درخواست اینترنتی به امضای حدود ۴۵۰۰ نفر رسیده است و شما هم می‌توانید با مراجعه به سایت karzar.net در این پویش دسته‌جمعی شرکت کنید. شروع کارزار ۱۷ دی‌ماه است و پایان آن هم ۱۷ بهمن‌ماه. تا امروز و با عبور تعداد امضا‌ها از ۲۰۰۰ تا، این درخواست جمعی به دبیرخانه وزارتخانه فرستاده شده است و در صورت جمع‌شدن حدود ۱۰۰۰ امضای دیگر، این پیام طبق مقررات سایت کارزار، به مرحله پیگیری از مسئولان امر و انتشار رسمی درخواست‌نامه این پویش در رسانه‌های رسمی خواهد رسید.
 
هشتگی که سایت کارزار برای نجات طاق کسری از تخریب کامل درنظر گرفته؛ نجات_طاق_کسری است. با جست‌وجوی این هشتگ در فضای مجازی، اولین نکته‌ای که جلب توجه می‌کند، توجه نه‌چندان زیاد کاربران به این مسئله است و تعداد کم پست‌های منتشرشده با این هشتگ نسبت به اهمیت خبر و در مقایسه با موضوع‌های نه‌چندان مهم مشابه. اما در همین تعداد کم پست‌هایی که با این هشتگ منتشر شده است، عده زیادی نظر‌هایی دراین‌باره منتشر کرده‌اند.
 
کاربری نوشته است: «این اثر هر جای دیگه بود میلیون‌ها نفر بازدیدکننده داشت.» یک نفر دیگر نوشته است: «چند سال پیش بود که هشداردادن و کسی توجه نکرد، حالا هم که ریخت بازهم در همین حد پویش راه‌انداختن می‌مونه.» یک نفر نوشته بود: «آیندگان ما را نفرین خواهند کرد!» عده‌ای از کاربران به مسئولیت وزارت میراث فرهنگی و نهاد‌های مرتبط پرداخته‌اند و این نوع درخواست‌ها یا بعضی درخواست‌های مشابه برای پول‌جمع‌کردن را از عهده مردم خارج دانسته‌اند.
 
کاربری نوشته است: «برای زلزله، مردم پویش بزنن، برای سیل مردم، برای تحصیل بی‌بضاعت‌ها مردم، برای طاق کسری هم مردم؟» این نظر تاحدی درست است و وظیفه دولت‌ها دراین‌باره را نباید نادیده گرفت. با توجه به اینکه این بنای باستانی در کشور عراق وجود دارد، این انتظار از طرف کاربران وجود دارد که شاهد رایزنی‌های بیشتری در این مورد از سوی مسئولان کشورمان با دولت عراق باشیم. آن‌هم در روز‌هایی که خبر می‌رسد میزان خسارات تاثیرات جوی بر این اثر در حد ۶۰ تا ۷۵ درصد است و حتی شنیده شده در صورت عدم اقدام سریع و به موقع، احتمالا این اثر تاریخی تا چهار ماه آینده سرپا نماند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->